dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Forskel på transportreglerne til og fra skole eller skolefritidsordning

Både bopæls- og samværsforælder kan få tilskud til transport af barn med funktionsnedsættelse, men kun til og fra SFO. Til og fra skole gælder det kun bopælsforælder.
18. JUL 2019 11.29

En principafgørelse fra sidste år om transportudgifter til og fra skolefritidsordning for et barn med funktionsnedsættelse for både bopælsforælder og samværsforælder er blevet genoptaget af Ankestyrelsen, ikke for at ændre den, men for at udvide den med regler for transport til og fra skole.

Den oprindelige principafgørelse fastslog, at de ekstra udgifter skal dækkes af kommunen, uanset om det er til en fælles adresse eller hver sin adresse for hver af forældrene. Det blev udtrykt sådan, at merudgiften til transport ikke er en følge af samlivsophævelsen, men af funktionsnedsættelsen.

Den afgørelse gjaldt transport til og fra en skolefritidsordning. I den nye, sammenskrevne principafgørelse gælder det spørgsmålet om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste ved transport til og fra skole, og her er sagen en anden. Transport til og fra skole falder ikke ind under serviceloven, men folkeskoleloven, og ifølge den kan der udtrykkeligt kun ydes hjælp til transport mellem skolen og bopælsforælderens adresse, ikke mellem skolen og samværsforælderens adresse.

Da folkeskoleloven således med Ankestyrelsens udtryk 'gør udtømmende op' med tilskudsmulighederne, kan man ikke bruge serviceloven til at efterfylde med. I den konkrete sag, som den nye principafgørelse er truffet ud fra, får en samværsforælder derfor afslag på dækning af tabt arbejdsfortjeneste for tid brugt på at hente og bringe et barn med funktionsnedsættelse.

 

Se Ankestyrelsens principafgørelse.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/forskel-p-transportreglerne-til-og-fra-skole-eller-skolefritidsordning

GDPR