Den iscenesatte virkelighed: Man retter da ikke i pressemeddelelser
Foto: Jan Unger, Ritzau Scanpix

Den iscenesatte virkelighed: Man retter da ikke i pressemeddelelser

NEDTÆLLING DAG ÷15. Mens EP19 nærmest går under radaren, er der fuld fokus på, hvordan FV19-nyhederne præsenteres.
21. MAJ 2019 10.51
TEMA: FV19

Vi nærmer os slutspurten af valgkampen - altså den til EP19, i den anden er der stadig lang, lang tid tilbage - og her i nedtællingen gør vi ligesom ude i den virkelig verden, nemlig at vi blot for et syns skyld nævner det i forbifarten. Selvom man selvfølgelig burde ofre det langt mere opmærksomhed i betragtning af hvor meget dansk lovgivning, der blot er implementering af beslutninger i EU.

Vi har det med Bruxelles ligesom amerikanerne har det med Washington D.C.: Det er for fjernt. Paradoksalt nok har danskere i almindelighed meget svært ved at begribe, at amerikanerne har så ringe interesse for deres præsidentvalg, men alligevel er samme valgdeltagelse på omkring 50 pct. ikke mere, end vi selv kan slæbe os op på.

Sådan er det ikke med folketingsvalgene. Dem går vi op i, og det gør partierne også, herunder går de meget op i, hvordan deres nyheder præsenteres. De seneste dage har budt på et par spøjse eksempler.

På Fyn blev en kandidat for Nye Borgerlige ganske pludseligt en forhenværende kandidat, nemlig da en person med kendskab til kandidatens fortid gjorde omverdenen opmærksom på en røveridom fra år tilbage. Et eksempel på dels at ungdommens dumheder altid kommer tilbage til en, dels at man ikke kan holde den slags skjult.

Alligevel forsøgte Nye Borgerlige at kalde opgivelsen af kandidaturet en beslutning 'af personlige årsager', og i en mail sendt til blandt andre journalister skrev partiets pressechef Lars Kaaber endda, at 'jeg forsøger at undgå negativ presseomtale af sagen, og beder jer om bakke op i denne bestræbelse'. Ordvalget andetsteds i mailen kunne godt indikere, at den blev sendt til medierne ved en fejl - men alligevel. Det er ikke kun dumheder tilbage fra ungdommens dages, der kommer tilbage til én, dem fra i går gør også.

På Djursland, hvor Dansk Folkepartis trafikmafiamedlem og huspoet Kim Christiansen er opstillet og gerne vil genvælges, kom Lokalavisen Folkebladet i en omtale af en netop udgivet DF-valgsang for skade at indflette en bemærkning om, at Kim Christiansens folketingsmedlemskab er på vippen, hvis partiet indkasserer en ventet tilbagegang, og det bekom bestemt ikke den lokale DF-formand vel.

'Hvor er det dårlig stil, at avisen går ind i pressetekster og redigerer ind med sin egen mening. Pressemeddelser bør man ikke redigere i. Det er sådan en ting, man underforstået bare ikke gør', lød svadaen på Facebook.

Den famøse artikel findes ikke længere på lokalavisens hjemmeside, men Google-cache har gemt en version fra nabo-udgivelsen Adresseavisen Syddjurs. Selve valgsangen kan høres hos Randers Amtsavis.

Om fem dage er vi fremme ved EP19, til det andet valg er der 15 dage endnu.

 

dknyt tæller dagligt ned til valgdagen. Læs eller genlæs de første nedtællinger:
DAG ÷28. En syg start på valgkampen og en uventet fransk præsidentfavorit
DAG ÷27. I virkeligheden burde man slet ikke skrive det her. Og så alligevel
DAG ÷26. Først nu når vi til det der plejer at være valgkampstart: Plakaterne
DAG ÷23. Jernbanedrift, kønsdrift og sygdom som hver mands herre
DAG ÷22. Grin og græmmelser, plakatkrige og valgvideo med special effects
DAG ÷21. En politikers fødselsdag, og så en fødselsdag der sørger for godt vejr
DAG ÷20. Når kampen på valgplakater også bliver et kommunalt anliggende
DAG ÷16. Valgkamptræthed, nederlagseffekt og et Venstre-V på Dødsstjernen

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt