Antallet af personer på offentlig forsørgelse - minus SU-modtagere - er det seneste år faldet med 26.606 personer til 692.701. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Faldet dækker blandt andet over, at der er færre ledige og færre på efterløn. Siden 2010, der var præget af efterdønningerne af finanskrisen, er antallet faldet med knap 152.000 personer.
Ifølge Tore Stramer, der er cheføkonom i Nykredit, skyldes udviklingen en kombination af opsvinget i dansk økonomi og en række reformer på arbejdsmarkedet.
- Det betyder, at flere af de danskere, der tidligere stod på kanten af arbejdsmarkedet, nu har fået foden indenfor. Det er naturligvis rigtigt positivt, da det øger den enkeltes indkomst og giver øget vækst i dansk økonomi, skriver han i en kommentar.
Ministeren glæder sig
Derudover hæfter han sig ved, at antallet af efterlønsmodtagere fortsætter ned. I 2018 er antallet faldet med 13.104 til 43.551 personer.
Det hænger sammen med en reform fra 2014, der hævede efterlønsalderen fra 60 år til 62 år. Derudover peger Tore Stramer på, at dagpengeperioden blev forkortet til to fra fire år i 2012.
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) glæder sig over, at færre er på offentlig forsørgelse.
- Vi har nu det laveste antal offentligt forsørgede i mere end 30 år. Det er et flot resultat, som er nået ved et vedvarende fokus på at gennemføre reformer.
- Flere har i dag incitament til at arbejde, og flere står til rådighed for arbejdsmarkedet. Vi skal fortsætte med at gennemføre reformer, hvis vi skal holde gang i det igangværende, sunde opsving, skriver han i en kommentar.
Ritzau
Find flere tal hos Danmarks Statistik.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.