DSU-formands afgang skyldtes sexchikane - ikke udmattelse

KORT NYT7. MAR 2019 6.45
TEMA: #MeToo

Da daværende formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Lasse Quvang Rasmussen i 2017 trak sig fra posten, var det på grund af 'grænseoverskridende adfærd over for nogle kvindelige medlemmer af DSU'. Sådan lyder det på den tidligere formands egen Facebook. Dermed er det altså ikke, fordi han var 'overbelastet og udmattet', som ellers var den officielle forklaring dengang. Det skriver DR.

Flere medlemmer henvendte sig til ungdomspartiets hovedbestyrelse og fortalte om de grænseoverskridende episoder, som altså førte til afgangen. Ifølge en pressemeddelelse fulgte formanden ikke de sanktioner, som den tidligere ledelse lavede, og sagerne blev ikke taget alvorligt i det daværende forretningsudvalg, oplyser DR.

Den tidligere formand har ingen kommentarer udover den skriftlige på Facebook, men sagen kommer kort efter, det også kom frem, at Liberal Alliances Ungdom skiftede formand i kølvandet på en sag om blandt andet voldtægt. Den socialdemokratiske undgomsorganisation har godt 2.000 medlemmer. 

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev