Aktindsigt eller ej: Kommuner må overveje om flere love kan bruges

Et nej efter den ene lov kan blive et ja efter en anden. Det skal kommunerne undersøge, fastslår Ankestyrelsen.
5. FEB 2019 14.45

Aktinsigter kan gives efter flere forskellige love, og når en kommune anmodes om aktindsigt i en sag, skal den overveje om et nej efter den ene lov kan blive til et ja efter en anden. Det fremgår af en række konkrete sager, som Ankestyrelsen har afgjort.

En sag fra Københavns Kommune har Ankestyrelsen således sendt tilbage med besked til kommunen om 'at genoptage sagens behandling og tage stilling til, om anmodningen om aktindsigt helt eller delvist skal afgøres af det ministerium, som den omhandlede lovgivningssag hører under'.

I en anden sag havde Vallensbæk Kommune givet delvist afslag på aktindsigt efter offentlighedsloven. Her er beskeden fra Ankestyrelsen, at kommune skal genoptage sagen og tage stilling til, om de ønskede oplysninger i stedet er omfattet af aktindsigtsreglerne i miljøoplysningsloven.

Samme problemstilling gør sig gældende i en sag fra Odense Kommune. Også her var der givet delvist afslag på aktindsigt efter offentlighedsloven men ikke taget stilling til om der skulle gives aktindsigt efter miljøoplysningsloven. Ankestyrelsen lader forstå, at den mener at det er sidstnævnte der gælder.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt