Omstridt sprogskole i Næstved er gået konkurs

Fusk med prøver og test førte til politianmeldelse og civilt søgsmål fra Næstved Kommune.
3. FEB 2019 18.35

NÆSTVED: Næstved Sprog- og Integrationscenter (NSI) er gået konkurs, skriver Sjællandske. Det er skolen selv, der har indgivet konkursbegæringen. Konkursen kommer ifølge sprogskolens bestyrelsesformand Birgit Lund Terp i kølvandet på et opgør mellem Næstved Kommune og skolen.

I 2017 mistede Næstved Sprog- og Integrationscenter, NSI, Næstved Kommune som kunde. Efterfølgende har skolen meldt kommunen til politiet for at have snydt for 6,5 mio. kr. Næstved Kommune har anlagt et civilt søgsmål mod NSI for et tilsvarende beløb.

I juni kunne vi oplyse, at NSI, der i mange år havde stået for danskundervisningen af flygtninge og indvandrere, havde faktureret for meget, der var fusket med eksamener, og kursisterne havde ikke modtaget den undervisning, der var aftalt. Konklusionerne stod at læse i en rapport fra revisionsfirmaet BDO.

Det fremgik også af rapporten, at flere kursister havde bestået danskprøver, selv om de hverken kunne alfabetet eller var i stand til at skrive i den korrekte retning. Halvdelen af re-testede kursister kunne ikke bestå prøven, selv om den var to niveauer under det niveau, de bestod på sprogskolen.

- Fordi, der har været en verserende sag, har vi haft svært ved at skaffe nye opgaver. Vi har ikke været så godt et parti, siger bestyrelsesformanden nu til avisen om sprogskolens dårlige økonomiske forhold.

Professor med speciale i konkursret Hans Viggo Godsk Pedersen fra Syddansk Universitet siger til Sjællandske, at med NSI’s konkurs kan Næstved Kommune ikke gennemføre det civile søgsmål. I stedet skal kravet på 6,5 mio. kr. rettes til konkursboet. Hvis der ikke er penge i konkursboet, kan kommunen gå efter sprogskolens ledelse.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt