Skarpt blik på familier skal bremse rekruttering til bander
Den Røde Plads, Nørrebro
Foto: Niels Ahlmann Olesen, Ritzau Scanpix

Skarpt blik på familier skal bremse rekruttering til bander

Et særligt familieteam skal bremse fødekæden til bander i de københavnske bydele Bispebjerg og Nørrebro.

KØBENHAVN: På tværs af fire forvaltninger sætter Københavns Kommune gang i fælles indsatser i udsatte boligområder for at forhindre, at børn og unge fanges ind i bandemiljøerne, oplyser kommunen.

Det bærende element i projektet er, at et særligt familieteam skal arbejde med indsatser for en række familier i bydelene Bispebjerg og Nørrebro. Indsatsen skal indebære et ekstra skarpt blik for familiens samlede udfordringer og en koordinering af de relevante tilbud.

I beskæftigelses- og integrationsforvaltningen skal der arbejdes med, at forældrene bliver gode rollemodeller for børnene ved at de kommer i job eller uddannelse. Og de unge skal tilbydes fritidsjob, som kan styrke deres motivation til at gennemføre en uddannelse. I skoleregi bliver det et af midlerne at reagere omgående, når unges fravær fra skole pludselig stiger.

Familieteamet skal samarbejde med foreningslivet og FritidsGuiderne om at sikre, at børnene kommer til at gå til noget i deres fritid og opleve at blive en del af et positivt fællesskab, der kan opbygge selvværd og voksenrelationer.

  • Det forventes, at der i projektperioden fra 2019 til medio 2021 år kan arbejdes med cirka 20-30 familier årligt.
  • Det særlige familieteam vil dermed komme i kontakt med op mod 300 københavnere, hvoraf cirka halvdelen forventes at være under 18 år.
  • Projektet er støttet med 11,4 mio. kr. fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.
  • Der er tale om et samarbejde mellem Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Socialforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur og Fritidsforvaltningen.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt