Minister giver grønt lys til planer for Køge Bugt Strandpark

Et nyt hovedstadsudspil fra erhvervsministeren åbner nye muligheder for Køge Bugt Strandpark, som Fingerplanen hidtil har stået i vejen for.
23. JAN 2019 16.00

Der bliver plads til havnebade, caféer, strandpromenader, saunaer og sejlsportsstævner ved Køge Bugt Strandpark, når erhvervsminister Rasmus Jarlov (V) torsdag præsenterer et hovedstadsudspil, der giver plads til store visioner for Køge Bugt Strandpark.

Hidtil har Fingerplanen, der angiver de store linjer for, hvordan hovedstadsområdet skal se ud, stået i vejen.  Ministeren er således kommet med en række ændringer, der skal give lov til for eksempel at bygge stier, skur til kajakker, ishus på havnen mm.

- De visioner, man har, synes jeg er med respekt for områdets karakter som naturområde, og dem giver jeg nu grønt lys for, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) til TV 2 Lorry.

Køge Bugt Strandpark er syv kilometer lang og menneskeskabt i slutningen af halvfjerdserne. Området indgår i Fingerplanen som én af de grønne kiler, hvilket kraftigt har begrænset mulighederne for udvikling. I maj sidste år inviterede borgmestrene fra Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Greve derfor den tidligere erhvervsminister en tur på stranden med en bøn om at revidere planen. 

I den opdaterede plan står der nu, at 'med blik på både strande, lystbådehavne og naturområder åbnes der mulighed for at videreudvikle Køge Bugt Strandpark til et attraktivt, rekreativt strandområde af regional betydning'. Den ændrede Fingerplan sendes i otte ugers høring samtidig med hovedstadsudspillets offentliggørelse torsdag. Den forventes at træde i kraft først på foråret.

- Det var jo det, man kalder en rigtig positiv overraskelse. Det skal jo give en fornyelse af hele strandparksområdet. Nu er 'børnealderen' overstået for strandparken, siger borgmester og formand for Strandparken i Ishøj Ole Bjørstorp (S) med henvisning til, at Køge Bugt Strandpark snart har fyrre år på bagen, siger han til TV 2 Lorry.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt