100-årshændelse sender beredskaber på overarbejde

KORT NYT26. FEB 2020 8.36

SILKEBORG / BORNHOLM: Oversvømmelser og forhøjet vandstand plager det meste af Danmark, men Silkeborg er blandt de områder, hvor vand giver flest problemer i disse dage. De store oversvømmelser langs Gudenå og Silkeborgsøerne er så omfattende, at vandføringen i Silkeborg Langsø og Gudenå har nået et niveau, der kaldes en 100-årshændelse, skriver Jyllands-Posten.

- Vi slås utrolig meget med vand på kørebanerne, og vi er udfordret på, at vandstanden bliver ved med at stige, sagde Flemming Frøsig Christensen, der er vej- og trafikchef i Silkeborg Kommune, tirsdag i forbindelse med, at man advarede om risikoen for at måtte lukke vejene.

På Bornholm har Beredskabsstyrelsen ligesom i Silkeborg udlagt mobile dæmninger. Det er sket på havnen i Rønne, hvor beredskabsfolkene i samarbejde med Bornholms Brandvæsen har bidraget med ti redningsfolk, en pionervogn samt en lænsepumpecontainer. Ifølge DMI er der udsigt til mere regn de kommende dage. Faktisk optræder der nedbør i hele DMI's syvdøgnsudsigt. 

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev