Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

1.636 nye smittetilfælde på et døgn sætter ny coronarekord

Selvom antallet af nye coronatilfælde er rekordhøjt, falder antallet af indlagte med fem personer.
28. NOV 2020 14.11
TEMA: Corona

Der er registreret yderligere 1.636 coronatilfælde det seneste døgn. Det viser opgørelsen fra Statens Serum Institut lørdag eftermiddag.

Det er det hidtil højeste antal nye smittetilfælde for en enkelt dag under epidemien. Men det skal ses i sammenhæng med et rekordhøjt antal test. Ikke færre end 100.197 prøver ligger til grund for dagens tal.

De 1.636 nye, registrerede smittetilfælde er baseret på omkring 100.000 prøver, hvilket er det højeste antal under epidemien, men tallene omfattede prøvesvar fra mere end 24 timer og var derfor kunstigt høje. 

Hvis man ser på antallet af smittede blandt de testede – den såkaldte positivprocent – så ligger den stabilt på 1,63.

Lille mørketal

- Det er altid ærgerligt, når vi sætter ny rekord, men man skal huske på, at det er med et rekordstort antal testede, siger Joachim Hoffmann-Petersen, overlæge og talsmand for landets intensiv- og anæstesilæger.

- Når man tester mere vil man også finde mere. Vi har nok et mørketal, der er meget lille i forhold til foråret, hvor det var ganske stort. De fleste med corona bliver opdaget, siger Joachim Hoffmann-Petersen.

Der er yderligere syv coronarelaterede dødsfald. Totalt set er 823 personer afgået ved døden, efter at de tidligere har haft påvist covid-19.

Antallet af indlagte falder med fem personer til 249. 42 af dem er indlagt på intensivafdelinger. Heraf er 27 personer så syge, at de får hjælp fra en respirator til at trække vejret.

Opdatering: Afsnit tre vedrørende det kunstigt høje antal smittede er tilføjet søndag 14.10.  

Ritzau