Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

1.100 fra Odenses ældrepleje har været på kursus

Odense satser på at få Danmarks bedste ældrepleje. For at nå målet har samtlige medarbejdere været på AMU-kursus hos COK

ODENSE: 1.100 medarbejdere i Odense Kommunes ældreplejes plejeboliger, er for nylig vendt hjem fra AMU-kursus fra COK med ny viden om kommunikation og konflikthåndtering. Med de nye kompetencer i bagagen er medarbejderne nu bedre rustet til at være med til at opfylde visionen om at have Danmarks bedste ældrepleje.

Gitte Østergaard, funktionschef i Odense Kommunes Ældrepleje siger om forløbet:

- Udgangspunktet i Odense Kommunale Ældrepleje er, at vi tror vi på idéen om, at drive en ældrepleje der tager sit udgangspunkt i den strategiske kontekst. Det betyder at vi gerne vil efteruddanne vores medarbejdere, og gerne indenfor AMU-rammerne, men det er vigtigt at det får sammenhæng til strategien om at blive Danmarks bedste ældrepleje.

Faglig udvikling
-  I vores samarbejde med COK har vi haft fokus på, at medarbejderne skulle have viden om rehabilitering, fordi det er den faglige udvikling, ældreplejen skal agere i fremover. For at kunne understøtte den rehabiliterende tankegang er det nærliggende også at få undervisning i kommunikation og konflikthåndtering, siger Gitte Østergaard.

AMU-kurset er tænkt ind strategisk som et løft af alle medarbejdere og ledere i ældreplejen. De 1.100 medarbejdere blev sendt af sted ud fra et rotationsprincip, der gjorde det muligt at passe driften på plejecentrene samtidig med, at man i team tog på de tre dages kursusforløb. Kurset er tilrettelagt specielt til Odense Kommune og gennemført i samarbejde med COK - Center for Offentlig Kompetenceudvikling.

Uddannelsesleder i COK, Hannah Arlien-Søborg siger:

- Det har været et meget spændende og ambitiøst projekt, hvor ledelsen af ældreplejen har engageret sig 100 pct. i uddannelsen af deres medarbejdere. Derfor er det også vores forventning, at effekten og forankringen af undervisningsforløbet vil være omfattende.

mou