Yderligere 29 kommuner får en borgerrådgiver næste år

47 kommuner får økonomisk støtte til at oprette eller opnormere en borgerrådgivningsfunktion. Dermed har 78 kommuner fra næste år en borgerrådgiver.
9. DEC 2021 11.15

47 kommuner har fået tilsagn om i alt 86,6 mio. kr. i støtte til henholdsvis at oprette eller opnormere en borgerrådgiverfunktion. Det fremgår af en oversigt fra Bolig- og Planstyrelsen.

Fire af kommunerne, Vesthimmerland, Jammerbugt, Brønderslev og Thisted, har valgt at gå sammen og har derfor søgt om midler i fællesskab.

29 af de kommuner, der har søgt og fået tilsagn, har ikke i forvejen en borgerrådgiver, og ifølge Danske Handicaporganisationer, DH, betyder udmøntningen af de mange millioner, at i alt 78 kommuner næste år vil have en borgerrådgiverfunktion.  

Der var ellers afsat 135 mio. kr. på finansloven 2021 over en periode på fire år til formålet, men godt 48 mio. kr. var der altså ikke aftagere til. 

Borgerrådgivningen skal være med til at øge borgernes retssikkerhed ved at rådgive og vejlede dem i kontakten med kommunen og føre tilsyn med kommunens administration.