Virtuel pleje i Lolland har givet gode resultater

KORT NYT17. MAJ 2021 6.42

LOLLAND: Siden 2019 har Lolland Kommune afprøvet virtuel pleje på ældre- og sundhedsområdet. En evaluering af de virtuelle besøg i 2020 viser nu, at 65 pct. af borgerne har været tilfredse med projektet, og at det har givet besparelser i antallet af timer, medarbejdere bruger på kørsel. Sådan fremgår det af referatet fra det seneste møde i Ældre- og Sundhedsudvalget.

Evalueringen af den virtuelle pleje og besøgene via en skærm viser, at borgerne bl.a. er blevet mere selvhjulpne. De virtuelle besøg er bl.a. blevet brugt til samtaler, hjælp til at administrere medicin eller at blive mindet om aftaler. Evalueringen lægger dog op til, at den videre integrering af velfærdsteknologi i plejen skal kvalitetsforbedres, når det gælder tekniske problemer, nærhed og varigheden af plejen.

Efter medarbejderne ikke længere har skullet køre rundt til borgerne, har der været en besparelse i medarbejdertimer. Hvis den virtuelle pleje fastholdes på samme niveau, vil der i 2021 kunne spares 2,3 årsværk - svarende til 978.237 kr. I alt vil den virtuelle pleje kunne spare lige over en mio. kr. ifølge forvaltningens orientering.

mh