HORSENS: Den såkaldte kontrolgruppe i Horsens, der arbejder med at afsløre socialbedragere har det sidste år haft 27 sager, hvor der har været stærk mistanke om bedrageri men ingen konkrete beviser, fortæller DR Østjylland. Det får lederen af kontrolgruppen, Anne-Mette Gisselmann, til at appelere til en ændring af loven.
- Det ville være en stor hjælp, hvis lovgivningen blev ændret sådan, at den borger, der bliver anmeldt for socialt bedrageri, fik pligt til at medvirke i den undersøgelse, der skal opklare sagen, siger Anne-Mette Gisselmann til DR.
Hun vil også have det gjort nemmere at arbejde på tværs af kommunegrænser. Dog sætter hun grænsen ved ransagning af en borgers hjem, som hun ikke mener, kommunerne skal have ret til.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.