Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vestsjælland vil gøre sig lækker for erhvervslivet

Seks kommuner og arbejdsgiverorganisationen DI går nu sammen om at udvikle Vestsjælland til et af Danmarks mest attraktive erhvervsområder

VESTSJÆLLAND: På et møde i dag underskrev DI og borgmestrene fra Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø en samarbejdsaftale. Den lægger blandt andet op til, at uddannelsesniveauet på Vestsjælland skal løftes, og at rammevilkårene for erhvervslivet skal udvikles, så det bliver mere attraktivt at drive eller etablere virksomhed. Det fortæller DI Vestsjælland i en presssemeddelelse.

- Kompetencer er altafgørende når det gælder om at ruste Vestsjælland til fremtiden. Derfor vil vi opstille konkrete mål for et uddannelsesløft af arbejdsstyrken og for oprettelsen af flere elev- og praktikpladser, siger borgmester Thomas Adelskov (S), Odsherred.

Både DI og kommunerne venter sig meget af det nye samarbejde mellem kommuner og erhvervsliv.

- Jeg har store forventninger til det nye samarbejde, som er banebrydende, netop fordi det er første gang erhvervslivet og kommunerne sætter sig sammen om bordet og forpligter hinanden på en fælles indsats, siger formand for DI Vestsjælland, Hans Hellstrøm Henningsen.

- Det er dialogen mellem virksomheder og kommuner som er i højsædet i samarbejdsaftalen. Erhvervsudvikling angår både virksomheder og kommuner, og vi tror på, at man når længst hvis man taler sammen, siger borgmester Martin Damm (V), Kalundborg.

En fælles markedsføring skal profilere Vestsjællands styrker og gode placering, så flere virksomheder får øjnene op for fordelene ved at etablere virksomhed i regionen.

- Vestsjælland har en rigtig god beliggenhed midt mellem hovedstadsområdet og Fyn og Jylland. Gennem fælles markedsføring håber vi at sætte mere fokus på Vestsjælland som et sted med muligheder, siger borgmester Lis Tribler (S), Slagelse.

Dialog
Og hendes borgmesterkollega i Ringsted er enig.

- Når vi ser på erhvervslivets rammebetingelser, er der flere ting som skal løftes i fællesskab, hvis det skal nytte noget. Det gælder eksempelvis infrastruktur og uddannelse, siger Niels Ulrich Hermansen (V), borgmester i Ringsted..

Parterne lægger vægt på, at arbejdet med at profilere Vestsjælland skal ske i en dialog mellem kommuner og erhvervsliv.

- Vi ved hvor vigtigt det er for virksomhederne, at kommunernes sagsbehandling er hurtig, og at dialogen i øvrigt er smidig og kompetent. Derfor er det oplagt, at vi også her lærer af hinanden, siger borgmester Søren Kjærsgaard (V), Holbæk Kommune.

- Alle kommuner arbejder med erhvervsudvikling, og det er oplagt at vi kan bruge hinandens erfaringer. Blandt andet når det gælder om at udvikle rammevilkårene for vores erhvervsliv vil vi se på 'best practice' og lære af hinanden, siger Sorøs borgmester Ivan Hansen (S).

De syv aftaleparter vil fremover mødes en gang om året for at gøre status på de igangsatte initiativer. Samarbejdsaftalen er åben for andre parter, som ønsker at bidrage til erhvervsudviklingen på Vestsjælland.

mou

Billede: Fra venstre mod højre er det kommunaldirektør, Jacob Nordby, Ringsted Kommune, borgmester Ivan Hansen, Sorø Kommune, borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune, borgmester Thomas Adelskov, Odsherred Kommune og  formand for DI Vestsjælland, Hans Henningsen.
Foto: Niels-Henrik Glisbjerg