Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vestjylland: Sosu-uddannelsen svigtes

Ringkøbing-Skjern nedsætter kravet for at få voksen-elevløn i håb om at rekruttere flere

RINGKØBING-SKJERN: Ringkøbing-Skjern oplever lige nu, hvad kommunen betegner som et stort problem: I den nyligt overståede ansøgningsrunde til uddannelsen som social- og sundhedshjælper, modtog kommunen kun seks ansøgninger. Der var 17 pladser.

- Det går slet ikke. Ikke kun nu, men også på længere sigt. Vi har et stort behov for sosu-elever i dag, og vi får behov for dem, når de er færdiguddannede, siger uddannelsesansvarlig Birthe Nyrup Dahl.

Ringkøbing-Skjern er ikke den eneste kommune i landsdelen, der oplever problemer med at tiltrække elever til sosuhjælper-uddannelsen.

- Vi har set nogle fyringsrunder på sygehusene og i en række nabokommuner, hvor det især er sosu'erne, der er blevet ramt. Det kan have skræmt potentielle elever, og det er særdeles uheldigt. Især fordi vi kan se en øget behov for dem i fremtiden, siger Birthe Nyrup Dahl.

En kontant løsning
Derfor er Ringkøbing-Skjern Kommune også klar til at kæmpe for eleverne på en helt kontant måde.

- Vi sætter konkret kravet om relevant erhvervserfaring ned fra ét år til et halvt år for at få voksenelevløn, siger Birthe Nyrup Dahl.

Det betyder, at elever med et halvt års relevant erhvervserfaring kan begynde på uddannelsen med en elevløn på 18.010 kroner i stedet for den almindelige elevløn på 9.733 kroner. Tilbuddet gælder frem til årsskiftet.

Herudover indleder kommunen en større kampagne, der kommer til at køre i mange år fremover.

- Vi vil vise, hvor meget vi værdsætter denne gruppe af ansatte. De er helt nødvendige for kommunens service, og vi kan ikke fortælle dem for tit, hvor stolte vi er af deres arbejde. Det er et signal, vi ønsker at sende til både nuværende og fremtidige medarbejdere, siger Birthe Nyrup Dahl.

Kommunen mangler elever til start fra den 1. november. Herudover søger kommunen også studerende med start fra den 15. december.

mou