DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Venstre vil bevare regionerne
Formand Jakob Ellemann-Jensen (V) meddeler lørdag, at Venstre ikke går ind for at nedlægge regionerne, men partiet vil fortsat gerne have en reform af sundhedsvæsenet. Venstre gik sidste år sammen med V-LA-K-regeringen til valg på at afskaffe regionerne.

Politisk kursændring:
Venstre vil bevare regionerne

Venstres formand ændrer sin forgængers kurs og vil ikke nedlægge regionerne. Men det haster med sundhedsreform, mener han.
30. AUG 2020 7.58

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, meddelte lørdag på Facebook, at han vil bevare regionerne. Dermed melder han for første gang klart ud i debatten om regionsrådene, som Venstre sidste år gik til valg på at nedlægge under daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Partiet vil dog have en sundhedsreform, der skal skabe større sammenhænge og nærhed i sundhedsvæsnet, skriver Ellemann-Jensen i sit Facebookopslag. 

- Der er også stadig behov for nye, moderne sundhedshuse, flere praktiserende læger, styrkede patientrettigheder, sundhedsfællesskaber, en ny kvalitetsplan, mere personale og flere akutberedskaber rundt i Danmark, skriver han. 

Ifølge Jakob Ellemann-Jensen har han i sine overvejelser lyttet til baglandet i sit parti.

Regionerne vil have en kvalitetsplan

Nyheden om den nye kurs er godt modtaget hos formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V). Hun gik med de fire øvrige regionsrådsformænd sammen i sin tid i en fælles front mod nedlægning. 

- Der er ingen tvivl om, at vi har brug for initiativer - også fra nationalt hold - hvor Christiansborg kommer i arbejdstøjet og er med til at sætte en retning, der kan udvikle vores sundhedsvæsen, siger hun.

Som et eksempel på et initiativ nævner hun indførelsen af en kvalitetsplan for kommunerne. En sådan plan vil ifølge hende betyde, at flere opgaver kan løftes ensartet uden for sygehusene.

- Og så må jeg sige, at det her med at diskutere struktur ikke nødvendigvis er svaret på, hvordan vi skaber et endnu bedre sundhedsvæsen i fremtiden.

Ritzau / rbr