Venstre på Bornholm og i Vejen siger farvel til byrådsprofiler
Nyt og spændende job på CBS får nu Carsten Scheibye til at droppe valget på Bornholm og koncentrere sig om valget til regionsrådet.

Venstre på Bornholm og i Vejen siger farvel til byrådsprofiler

Følg de seneste KV21-nyheder fra Venstre på Bornholm, Vejen, Faaborg-Midtfyn og Norddjurs, hvor De Konservative har kapret en tidligere lokalformand fra Venstre.
13. SEP 2021 15.30

TEMA: KV21

Kommunalbestyrelsesmedlem på Bornholm Carsten Scheibye trækker sig fra kommunalpolitik efter 12 år i kommunalbestyrelsen, oplyser Bornholms Tidende.

Han har tidligere været formand for det daværende teknik- og miljøudvalg på Bornholm og genopstiller til regionsrådsvalget i Hovedstaden, hvor Venstre har seks af de 41 pladserm, og han er nummer tre på Venstres liste.

Fremover koncentrerer han sig om sit liv i København og "en meget spændende stilling på min arbejdsplads CBS. Jeg er tiltrådt for et par måneder siden og må konkludere, at der ikke er tidsmæssig mulighed for at passe det sammen med kommunalpolitik".

Ved KV17 fik Scheibye næstflest stemmer af de opstillede V-politikere - han fik 1.037 personlige stemmer, mens der blev 1.253 til Søren Schow, der er spids igen.

I Vejen er der også tale om en V-profil, der stopper - og det med endnu længere anciennitet. Ifølge JydskeVestkysten er det nu alvor for Poul Egelykke, der har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1994.

I februar meldte han egentlig fra, men blev overtalt af "kræfter i partiet", som det hedder. Ved opstillingsmødet blev den 74-årige politiker placeret allernederst, og siden foreslog hans kone ifølge avisen, at han lige skulle tænke sig om en ekstra gang, så det endte altså med en beslutning om at stoppe.

Her, hvor Venstre har 10 ud af 27 pladser, er Morten Thorøe ny V-spids efter afgående borgmester Egon Fræhr.

I Faaborg-Midtfyn er Venstre og DF gået i valgforbund, oplyser Fyens Stiftstidende. De to parter har samtidig hver sin borgmesterkandidat. DF, som har fire pladser ud af de 25, har igen Anne Møllegaard Mortensen, mens Venstre, der har syv pladser, har en ny: Kristian Nielsen har afløst Søren Kristensen.

Ved KV17 var LA også i valgforbund med V-DF - uden at komme i byrådet. Det fremgår ikke, hvad LA gør denne gang. Valgforbund, der skal være afklaret senest 4. oktober, byder her også på en alliance mellem K og Lokallisten Faaborg-Midtfyn samt SF-EL. Socialdemokratiet har borgmesterposten - Hans Stavnsager i sin første "regeringsperiode".

I Norddjurs er der også en slags Venstre-nyhed, idet den tidligere lokalformand i Ebeltoft Dorthe le Fevre nu optræder på De Konservatives liste. Lokalavisen Norddjurs oplyser, at hun er blevet nummer 14 på K-listen.

- Det kan lige give absolut flertal, lyder det optimistisk fra K-spids Tommy Bøgehøj. K har i denne periode to ud af de 27 pladser, hvor S har 11 og borgmesterposten - Jan Petersen, der sidder i sin tredje periode. Venstre er næststørst med seks pladser og har igen Kasper Bjerregaard som spids.