dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Vejle-skole dropper croptop-forbud

KORT NYT21. AUG 2021 10.49

VEJLE: Et forbud mod at bære croptops på Firehøjeskolen i Vejle Kommune har de sidste dage vakt stor debat. Men nu bliver forbuddet, der blev meldt ud i mandags, allerede fjernet igen, skriver kommunen. Beslutningen blev taget fredag af en enig skolebestyrelse.

- Det er skoleledelsen, der skal sætte rammerne for undervisningen, men ifølge folkeskoleloven fastsætter skolebestyrelsen principper og ordensregler for skolen. Det har ikke været tilfældet i denne konkrete sag, og det er selvfølgelig beklageligt. Skolebestyrelsen har nu diskuteret sagen, og vi er enige om, at der ikke skal være regler for, hvordan eleverne skal gå klædt i skoletiden, siger Mads Thomsen, konstitueret formand for skolebestyrelsen
 
Beslutningen blev taget, fordi brugen af croptops i udskolingen ifølge skoleleder Bjarne Kyneb, kunne fjerne fokus fra undervisningen. Skolen har efterfølgende mødt skarp kritik, og lektor i kommunalret Klaus Josefsen, Aarhus Universitet, har udtalt, at han ikke kan se, hvor i loven der er hjemmel til sådan en beslutning. Mads Thomsen slår fast, at skolebestyrelsen stadig har fuld tillid til personalet og ledelsens kompetencer.

mh