Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vejle gør videndeling via mobilen mulig

Borgere og institutioner kan nu selv lave de særlige koder, der kan sættes op i undervisningsmateriale eller i et lokalmiljø, så folk kan affotografere koden med deres mobil og på nettet få adgang til ny viden
17. MAJ 2011 14.00

VEJLE: Der er tale om såkaldte 2D-koder med navnet MobiSticks, som kan skannes og læses med borgerens mobil. Når borgeren fører sin mobils kameralinse hen over en MobiStick, får han eller hun adgang til tekst, lyd, billede, video eller en hjemmeside på sin mobilskærm. Det kræver, at man har downloadet et skanningsprogram, der iøvrigt er gratis.

- Normalt kan man kun skanne andres 2D-koder. På MobiSticks.dk kan enhver lave sine egne koder. Det skal være med til at styrke it-kompetencer, tilgængelighed og borgernærhed i Vejle Kommune, fortæller projektleder Mads Bo-Kristensen, Videnscenter for Integration.

MobiSticks kan integreres i tekstmaterialer (fx brochurer og undervisningsmaterialer) eller de kan sættes op i et lokalmiljø, hvor der er behov for information, vejledning eller læring.

MobiSticks.dk er udviklet af Det Mobile Vejle, der er et netværk af over 40 institutioner og virksomheder. Netværkets formål er at bidrage til mobil-baseret information, vejledning og læring i kommunen.

- Det Mobile Vejles deltagere deler viden om og udvikler mobilteknologi. Websiden MobiSticks.dk er et eksempel på en sådan teknologi. MobiSticks er udviklet på tværs af traditionelle fagskel, og repræsenterer en fælles teknologi, der har forskellige lokale anvendelsesmuligheder. Alle institutioner har et ønske om at styrke borger- eller brugernærhed og -inddragelse, men det gøres forskelligt på et jobcenter, et stadsarkiv og en uddannelsesinstitution, fortæller Mads Bo-Kristensen.

På MobiSticks.dk er en lang række casevideoer og eksempler på MobiSticks, så nye brugere kan se, hvordan 2D-koderne virker og kan anvendes på forskellige fagområder.

Selve udviklingen er foregået i et tæt samarbejde mellem Videnscenter for Integration, Nørremarksskolen, Lærdansk, Vejle Museum, Økolariet, Vejle Stadsarkiv, Center for Specialundervisning for Voksne, Scanbuy og Webbureauet Re: