DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Varde rykker sine 57 pedeller sammen

Varde Kommune samler fra årsskiftet alle pedeller i én enhed. Målet er et højere serviceniveau til institutionerne og en besparelse på én mio. kr. gennem smartere indkøb.
4. JAN 2020 15.50

VARDE: Alle pedeller i Varde Kommune har i dag fået ny chef. Hidtil har de været tilknyttet enkelte skoler, ældrecentre eller andre kommunale institutioner. Fremadrettet bliver de i stedet organiseret under Ejendomscentret, som i forvejen administrerer alle kommunale ejendomme.

Med ændringen bliver det muligt at lave en bedre koordinering af alle indkøb fra snerydning til plæneklipning, hvilket forventes at give en besparelse på én mio. kr. frem mod 2022, oplyser kommunen.

Desuden bliver det lettere at rykke rundt på arbejdskraften imellem institutionerne. Skoler og ældrecentre er flere steder placeret side om side, og pedellerne kan nu bedre hjælpe hinanden, hvis arbejdspresset er stort det ene sted.

Selvom pedellerne har fået ny chef, er de i dag mødt ind samme sted, som de plejer, hvor de skal varetage deres hidtidige arbejde.

- Besparelser og højere service går sjældent hånd i hånd, men i dette tilfælde er det muligt, fordi vi bedre kan fordele de mange opgaver, som er forbundet med at vedligeholde kommunens 175 institutioner. Hvis en pedel på et ældrecenter er ved at drukne i opgaver, kan vi hurtigt sende hjælp fra naboskolen, siger Susanne Fast, leder i Ejendomscentret.

De 57 pedeller servicerer kommunens 175 institutioner fra vuggestuer til ældrecentre.

ka