Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Varde har nu fået otte fællesledere til daginstitutionerne

Alle fælleslederne er fundet internt i et kvalificeret ansøgerfelt, og netop kompetence og professionel ledelse skal være i fokus, når en ny struktur for dagsinstitutionerne fra januar 2012 træder i kraft
15. MAR 2011 13.20

Der er nu sat navne på de otte fællesledere, der fra årsskiftet skal stå i spidsen for Varde Kommunes daginstitutioner.

Fra den 1. januar 2012 ændres ledelsesstrukturen for daginstitutionsområdet i Varde Kommune således at tre-fire afdelinger bliver til 8 fællesledede institutioner. Herudover har Varde Kommune driftsoverenskomst med 5 selvejende daginstitutioner. I den nye struktur vil børnene fortsat have mulighed for at gå i børnehave lokalt.

Ud over en fællesleder får hver institution en afdelingsleder. Funktionen som afdelingsleder bliver tilbudt institutionernes nuværende ledere. I de institutioner, hvor den nuværende leder fremover bliver fællesleder, bliver stillingen som daglig afdelingsleder tilbudt de nuværende souschefer.

- Vi valgte at slå de otte stillinger som fællesleder op internt, fordi vi vidste, at vi allerede i dag har meget kompetente ledere af vores daginstitutioner. Alle de otte nye fællesledere har eller er på vej til en diplomuddannelse i ledelse, og de kompetencer bliver essentielle i den nye struktur, siger dagtilbudschef, Anette Brodde.

De nye fællesledere kommer til at stå i spidsen for tre/fire afdelinger (nuværende daginstitutioner) og for at der ikke bliver tvivl om deres integritet i arbejdet som fællesleder, er lederne fordelt, så de fremover ikke får deres nuværende institution under sig. En enkelt undtagelse fra det princip er der dog i Ølgod, hvor der fremover bliver én samlet børnehave.

- Det har været vores oplæg, at de nye fællesledere skulle gå efter lederstillingen i sig selv og ikke efter at blive leder for deres nuværende institution. På den måde har vi forsøgt at skabe fokus på lederfunktionen. Fælleslederne skal være synlige i alle deres institutioner og samarbejde i teams med en afdelingsleder i hver af institutionerne, siger Anette Brodde.