Det altoverskyggende denne uge var naturligvis tirsdagens folketingsvalg og alle konsekvenserne politisk og personligt - senest i form af de samtaler med alle partierne, som den kongelige undersøger Mette Frederiksen (S) er i gang med.
Set med kommunale øjne giver valget fx flere udskiftningerne i byråd og kommunalbestyrelser, der bliver klarhed over de kommende uger - så her blot et par eksempler fra fx Billund, hvor 2. viceborgmesteren Kris Jensen Skriver (S) skal afløses, og i Lyngby-Taarbæk, hvor viceborgmester Sigurd Agersnap (SF) også snart er fortid i kommunalbestyrelsen, fordi han skal i Folketinget.
Til gengæld står det allerede nu klart, hvem der er de nye valgte medlemmer af Folketinget og hvem, der ikke kom ind, og her er listen over stemmeslugerne. Se mange flere detaljer om, hvordan folketingsvalget faldt ud på temasiden FV 22.
Men selvom det meste af ugens fokus var på valget, så er der naturligvis også lidt andet at skrive hjem om fra det kommunale og regionale landskab.
I Aalborg forlod kommunaldirektøren posten for et andet job i et konsulentfirma - Christian Roslev vender dermed ryggen til del møgsager om udbetalinger fra kommunens konti til markedsføring og event - bla at han sammen med eventchef Søren Thorst valgte at udbetale tilskud til et cirkusprojekt, efter at en kommunal underskudsgaranti var udløbet. Samme eventchef blev et par dage efter kommunaldirektørens farvel iøvrigt sygemeldt fra jobbet.
I Helsingør kunne borgmester Benedikte Kiær (K) ånde lettet op, efter at anklager mod hende til kommunens whistleblowerordning er blevet afvist af en advokatundersøgelse. En anden undersøgelse om anklager mod borgmesterens ageren i forhold til medlemmerne af whistleblowerenheden mundede også ud i, at der ikke var grund til kritik af borgmesteren. Klagerne var her kommet via Djøf og HK.
Tillidsforholdet mellem embedsfolk og politikerne må siges at være af stor betydning for en kommune og en rundspørge blandt kommunaldirektører tyder på, at der netop er et sådan tillidsfuldt forhold. Der er til gengæld stor forskel på, hvordan rollen til oppositionen opfattes: nogle rådgiver den fortroligt, andre informerer borgmesteren og nogen gør det slet ikke.
KL erklærede sig - måske som et signal til det nye kommende Folketing - parat til at droppe jobcentrene: "KL er ikke hellig omkring konstruktionen jobcentre. Det vigtige er, at vi fastholder en aktiv beskæftigelsesindsats." lød det fra organisationen sidst på ugen, da stemmerne var talt op.
Og regionerne var på banen med et forslag om en særlig statslig ulighedspulje for at imødegå den geografiske ulighed i sundhed - en ulighed, der er en stor udfordring for både ansatte og patienter.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.