
Det er som regel en fordel at være et kendt navn, når man stiller op, men det er bestemt ikke nogen garanti for at blive valgt.
Det viser en stribe eksempler fra landets kommuner.
I Mariagerfjord forsøgte Kim Christiansen, mangeårigt folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, forgæves at blive valgt ind i byrådet, hvor han også sad i 2001-2011. 125 stemmer var for lidt, og nu er det slut med at stille op til politiske poster, siger han til Nordjyske.
- Det her var mit sidste valg. Næste gang er jeg 69 år, så jeg genopstiller ikke, siger han.
I Aarhus har Ango Winther siddet i byrådet i næsten 30 år, men 550 stemmer var ikke nok til at blive genvalgt, skriver Århus Stiftstidende. De fleste af årene har Ango Winther været socialdemokrat, men for et år siden skiftede den nu 71-årige politiker til De Konservative.
I Hjørring var det farvel og tak til en anden veteran, nemlig Peter Duetoft, som i mange år sad i Folketinget for Centrum-Demokraterne, og som siden 2009 har siddet i byrådet for Socialdemokratiet.
S fik ti mandater, men Duetoft blev nummer 11 på listen over personlige stemmer - seks stemmer efter nummer ti. Nu indstiller han sin politiske karriere. "Der må være måde med galskaben," siger den 71-årige politiker til TV2 Nord.
I Gentofte var 326 stemmer ikke nok for Peter Loft, som både er kendt for sin rolle i Skatteministeriet under sagen om Helle Thorning-Schmidts mand og for sine halvandet år som kommunaldirektør på Bornholm, hvor han blev fyret for tre år siden. Peter Loft stillede op for Liberal Alliance, som ikke kom ind.
I Slagelse var der kun 103 stemmer til Liberal Alliances Villum Christensen, som ved KV17 ellers fik en hovedrolle ved at indgå en konstitueringsaftale om, at han havde ret til at overtage borgmesterposten fra John Dyrby Paulsen (S) halvvejs i perioden - en ret, han dog senere frafaldt. Villum Christensen fik lidt færre stemmer end spidskandidaten, men ingen af dem blev valgt, da LA mistede sit mandat.
I Hillerød forsøgte femkæmper Pernille Svarre at blive valgt for Venstre, men forgæves. Partiet fik seks mandater, men Pernille Svarre blev kun nummer ti på listen over personlige stemmer, så det blev en tabt kamp.
I København fik Frihedslisten kun 0,4 pct. af stemmerne og fik ingen valgt ind. Krammeterapeuten Per Brændgaard Mikkelsen, som ud over at sælge kram har gjort sig bemærket med en dom for at nægte at tage mundbind på, fik næstflest stemmer for listen og var dermed meget langt fra valg.
Det var dog langtfra nederlag for alle kendisser.
I Furesø blev Gustav Juul, som er vært i Luksusfælden, valgt ind for Venstre. Med 583 stemmer fik han flest stemmer i partiet og sætter sig på den ene af partiets tre mandater.
I København var der valg til en tidligere vært i Luksusfælden, nemlig Mette Reissmann. Hun sad i Folketinget fra 2011 til 2019 og var før det medlem af Borgerrepræsentationen i halvandet år. Nu er der comeback.
Se også vores første opsamling: Politiske pinger og kendisser, der kom ind eller må sige farvel.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.