Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Undren over tilsyn efter sag om vanrøgt

Det vækker opsigt hos foreninger for plejefamilier, at to plejeforældre står tiltalt for vanrøgt og vold mod deres plejebørn
KORT NYT18. JUL 2011 15.45

Plejeforældre skal godkendes af kommunen, der efterfølgende skal føre kontrol, og især set i det lys er sagen opsigtsvækkende, mener forbundsformand Benny Andersen fra Socialpædagogerne, der blandt andet organiserer familieplejere.

- Det overrasker mig, fordi der må være noget galt med godkendelsen af sådan en familie og det tilsyn, som en kommune fører med hvert barn og familien som helhed, siger Benny Andersen til Politiken og fortsætter:

- Mine alarmklokker ringer. Det er jo ikke småting, og det er foregået over længere tid. Jeg kan være nervøs for, om der er sket nok.

Hos Plejefamiliernes Landsforening kalder næstformand Thomas Damkjær Petersen sagen for 'bekymrende'.

- Flere af vores medlemmer har sagt, at de ikke har fået de kontrolbesøg, som de skulle. Man har altså fra kommunal side undladt kontrolbesøg, som loven foreskriver, og det er selvsagt ikke godt nok, siger Thomas Damkjær Petersen.

De to tiltalte plejeforældre bor i Vordingborg Kommune, der ikke ønsker at kommentere den konkrete sag.

Annika Hermansen, børne- og familiechef i kommunen, vil heller ikke fortælle mere generelt om hvordan kommunens tilsyn med plejefamilier foregår, og om det er godt nok.

krn