Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Underleverandører i rengøringsbranchen har store problemer

SKAT har lavet en kontrolaktion på institutioner i fire kommuner, og mange medarbejdere havde ikke orden i papirerne

Fire rengøringsmedarbejdere stak af, da SKAT lavede kontrolaktioner på ni institutioner i jyske og sjællandske kommuner. Seks af syv underleverandører viste sig at have problemer med tilladelserne. Aktionen viste, at der fortsat er store problemer med underleverandører i rengøringsbranchen.

15 ud af 25 rengøringsmedarbejdere fik problemer, da SKAT mødte op på uanmeldt kontrol på otte institutioner.

- Men fire af de 15 stak af, inden de blev identificeret, tre oplyste, at de var på prøve, syv arbejdede sort og én manglede arbejdstilladelse, fortæller afdelingsleder Hanne Nielsen, SKAT.

Kan sikre sig i kontrakt
Aktionen viste ligesom tidligere, at problemerne er størst, hvor der anvendes underleverandører. På to institutioner blev der ikke brugt underleverandører, og begge disse steder var der orden på ansættelsesforholdene.

- Aktionen foregik i fire kommuner, der endnu ikke har haft mulighed for at implementere SKATs gode råd. Resultatet viser med al tydelighed, at der er god grund til at anvende SKATs gode anbefalinger, så kommunerne giver sig selv muligheden for at sikre sig mod at rengøringsfirmaerne anvender sort og illegalt arbejde, siger Hanne Nielsen.

For at undgå sort og illegal arbejdskraft bør man som køber af rengøring indarbejde bestemmelser i sin kontrakt med rengøringsfirmaet. SKAT har lavet en pakke med forslag til kontraktbestemmelser, og til hvordan man som virksomhed følger op for at mindske risikoen. Og SKAT oplever, at der i kommunerne ligesom i erhvervslivet er stor vilje til at komme problemet til livs.

srl

Foto: Flickr