Ulovlige campister i kamp med kommunen
Corona Camping i Regnemark Mose ved Borup i Køge Kommune set fra oven. Der er i alt ca. 100 pladser.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Ulovlige campister i kamp med kommunen

Borgere, der ellers er uden hjem, står i venteposition i Køge, mens ejerne af Corona Camping ligger i strid med kommunen om, hvorvidt de må blive boende.
24. MAJ 2021 12.05

KØGE: Mens kommunale medarbejdere i den ene afdeling smider ulovlige helårsbeboere ud af campingpladsen Corona Camping i Køge Kommune, henviser de ifølge ejerne af pladsen nye borgere i den anden. Beboerne må ifølge campingreglementet ikke bo på campingpladsen i vinterhalvåret, når der falder sne på forteltsdugen og frost på glasfiberen. Det skriver Kommunen.dk.

Derfor er det problematisk, at både Køge, Holbæk, Stevns og Faxe kommuner henviser borgere til pladsen, for efterfølgende at bede dem om at flytte, mener ejerparret Michael og Susanne Farnø. Det er uvist, hvor udbredt den praksis er på landsplan, men ifølge TV2-dokumentaren Trailerpark Danmark, hvor Corona Camping også optræder, er der omtrent 100 pladser, hvor folk bor ulovligt året rundt. Hvor mange af dem, der henvises af kommunen, vides ikke. 

Problemet er ifølge Michael Farnø, at borgerne ikke ville have et hjem, hvis de ikke kunne bo på campingpladsen.

- Det er, som om det er kendt blandt kommunerne, at man kan sende folk herud. Jeg får tit opkald fra medarbejdere, der ikke ved, hvad de skal gøre med de her borgere, siger han til Kommunen.dk.

Imens lyder det fra Køge Kommune til Kommunen.dk, ligesom kommunen har redegjort for til Ankestyrelsen, at det ikke er praksis at henvise borgere til at bo på Corona Camping.

- Hvis det er opfattelsen hos Corona Camping, må der være tale om en misforståelse, lyder det fra kommunen i en skriftlig kommentar.

Læs hele historien på Kommunen.dk.