
Middelfart Kommune vil med projektet inklusion i nærmiljøet vende tendensen med at udskille børn til pædagogiske specialsystemer.
Når projektet er slut, vil alle medarbejdere i dagplejen, skoler, institutioner og Børn-, unge- og fritidsforvaltningen få en værktøjskasse med metoder, som skal understøtte og hjælpe den enkelte ansatte i at inkludere børn og unge.
Dagtilbudschef Tove Vestergaard-Nielsen siger:
- Vi håber, at vi med dette projekt kan understøtte det gode arbejde, pædagoger, lærer og øvrige fagprofessionelle allerede gør for at inkludere flere børn og unge i nærmiljøet, og vi har en ambition om, at flere børn og unge trives efter projektet end før projektet. Det vil vi måle med børnemiljøvurderinger og undervisningsmiljøvurderinger.
Startskuddet for projektet lyder for alvor i september 2011, hvor samtlige ansatte i Børn- unge og fritidsforvaltningen - såvel centralt som decentralt - skal deltage på den første af fire temaaftener. Hovedoverskriften for første temaaften er: Hvad er inklusion og hvad betyder det? På temaaftenen vil der være en vekselvirkning mellem den humoristiske og den seriøse tilgang til emnet inklusion.
I løbet af projektperioden vil der blive uddannet i alt 76 udviklingsambassadører, som er ansatte fra daginstitutioner, skoler og ansatte fra Børn-, unge- og fritidsforvaltningens forskellige faggrupper, så som dagplejepædagoger, specialpædagoger og psykologer.
Udviklingsambassadørernes opgave er løbende under uddannelsesforløbet at udforske praksis og udvikle konkrete værktøjer i samarbejde med egne kollegaer fra eget arbejdssted.
Herudover skal alle ledere og udviklingsambassadører deltage i et forløb sammen, der handler om, hvordan man nu kan gå hjem på egen institution eller skole og starte udviklingsprocessen med at understøtte inklusionen i nærmiljøet.
Projektet, der er et samarbejde mellem UCL og Middelfart Kommune, strækker sig over perioden fra august 2011 til august 2013. Projektet har en samlet projektøkonomi på 6,3 mio. kr. hvoraf projektet modtager 1,9 mio. kr. fra Erhvervs- og byggestyrelsen og 400.000 kr. fra UCL.
- Inklusion i nærmiljøet er et langsigtet mål, som kræver fokus fra alle parter. Det kræver, at vi har en formuleret plan. Det kræver, at vi styrker det almene og investerer i uddannelse af personale og nøglepersoner. Det er den proces, vi har sat gang i med projekt 'inklusion i nærmiljøet', siger dagtilbudschef Tove Vestergaard-Nielsen.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.