ODENSE: Syv ud af ti unge fra LGBTQ+-miljøet i Odense Kommune viser ifølge en rundspørgelse fra Vive tegn på enten moderat eller svær angst og depression. Og selvom tallet er behæftet med en vis usikkerhed, gør det et markant indtryk på Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).
- Som borgmester er det svært at være stolt, når så mange mistrives, siger Peter Rahbæk Juel til TV2 Fyn, og understreger, at tallene kalder på endnu mere handling.
Odense Kommune vedtog i 2023 en decideret LGBTQ+-politik i kommunen. Kommunen har allerede sat gang i en række tiltag, blandt andet et gratis opkvalificeringskursus henvendt til folkeskoler i kommunen.
Men Ifølge TV2 Fyn har tæt på ingen af kommunens 34 folkeskoler taget imod det ellers gratis tilbud, som ellers skulle være med til at øge trivslen.
I alt har fem skoler været repræsenteret på de to opkvalificeringskurser, men formand for Skolelederforeningen i Odense, Simon Hempel-Jørgensen, peger på at Odenses skoler i forvejen arbejder meget med inklusion og elevers trivsel.
- Mit gæt vil være, at grundet den i forvejen store fokus på elevernes trivsel gør, at ledere og undervisere prioriterer kurser, der matcher de udfordringer, de aktuelt står med, skriver Simon Hempel-Jørgens i et skriftlige svar.
esl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.