Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tre virksomheder og kommune slås om forurening

Fødevarekoncernen Tulip i Aalborg forbereder juridiske skridt, fordi en forurening er begyndt at udvikle sig - på grund af kommunen, mener Tulip
KORT NYT20. JUL 2011 9.51

AALBORG: I Aalborg ligger to virksomheder og et musikhus tæt på hinanden. De to har forurening i undergrunden - den tredie forårsager nu tilsyneladende, at forureningen udvikler sig. Det har fået Tupil-koncernen til at henvende sig til kommunen i skarpe vendinger og advare mod, at den fortsat tillader, at der pumpes grundvand væk fra Musikhuset.

Det er en nærliggende, forurenet Shell-tankstation, der foruroliger Tulip, der selv slås med en forurenet undergrund. Forureningen fra tankstationen er nemlig begyndt at bevæge sig mod Tulips grund, og virksomheden frygter, at den på et senere tidspunkt kan blive pålagt en dyr oprydning. Tulip mener, at udviklingen skyldes, at grundvandsspejlet er sænket betragteligt i musikhusets byggefelt. 

Tulip er vred over, at kommunen fortsat tillader grundvandspumpning under musikhuset. Shell fralægger sig ansvaret og peger også på grndvandspumpningen som årsag. Musikhuset afviser på baggrund af en Rambøll-rapport at være årsag til misseren.

Mens det fyger frem og tilbage med juridiske breve mellem parterne, så nøjes Aalborg kommune med at notere sig konflikten, og finder det naturligt, at parterne i sådan en sag har travlt med at markere deres positioner.

mou