Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
Tre mulige comebacks og tre, der synes, de har gjort deres

Følg, hvem der stiller op igen efter pauser - og dem, der nu melder fra til KV21 - i Frederikshavn, Favrskov, Sønderborg, Herning og Hørsholm.
16. MAR 2021 9.04
TEMA: KV21

Hvert kommunalvalg bringer tidligere og ellers fratrådte kommunalpolitikere frem på banen igen. Det gælder også KV21.

I Frederikshavn bliver der på stemmesedlen gensyn med Skagens tidligere borgmester fra 1994-2000, skriver kanalfrederikshavn.dk. 68-årige Kurt Kirkedal Jensen (S) stiller op igen og kan afprøve, om hans tidligere vælgertække holder endnu. Ved KV97 fik han i Skagen Kommune 2.594 personlige stemmer - svarende til 37 pct. af de stemmeberettigede. 

I Favrskov er der også et muligt politisk comeback, når nuværende regionsrådsmedlem Christian Møller-Nielsen (V) igen stiller op til byrådet. Han har i forvejen 12 års byrådserfaring, oplyser Lokalavisen.

I Sønderborg forsøger en tidligere byrådspolitiker nu et comeback sammen med et partiskifte, oplyser JydskeVestkysten. Det er Tom Holden, der sad i to perioder for Venstre fra 2010-2017, som nu skifter partibogen ud og melder sig på banen for Slesvigsk Parti.

Samtidig får mange års byrådsarbejde også nuværende politikere til at tænke på at stoppe. Herning Folkeblad kan berette, at byrådsmedlem Ingelis Sander (V) egentlig havde besluttet, at hun ville gå efter at få endnu en periode i Herning Byråd, men hun har skiftet mening. I byrådet har den 63-årige politiker siddet i mere end 15 år, og før det sad hun fire år i Ringkøbing Amtsråd.

I Hørsholm optræder Nadja Maria Hageskov (K) ikke på stemmesedlen næste gang, oplyser sn.dk. Efter 12 år i bystyret siger hun: "Jeg er ikke træt af politik. Mæt er nok det rigtige ord. Det er vel meget naturligt efter 12 år."

Og for at slutte, hvor vi begyndte: I Frederikshavn kan Venstre siger farvel til sin mest erfarne politiker: Efter 12 år i byrådet siger bager Helle Madsen stop, oplyser hun til kanalfrederikshavn.dk. Hun arbejder alle ugens syv dage, og seks af dagene møder hun kl. 5.00.