dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Deltagerne så, hvor voldsomt stormen Bodil skadede kysten, her ved Rågeleje i Gribskov.

Tre kommuner i samlet flok for kystsikring

Halsnæs, Gribskov og Helsingør kørte en tur langs kysten på tværs af kommunegrænser for at finde fælles fodslag om fremtidens sikring af den værdifulde kyst
16. JUN 2014 12.00

HALSNÆS / GRIBSKOV / HELSINGØR: Den salte havluft og fjerne mågeskrig over solbeskinnede Kattegat dannede en stemningsfuld ramme om en vigtig bustur langs nordkysten. De tre kommuner havde inviteret en række centrale repræsentanter fra lokale kystlag, erhvervslivet og interesseorganisationer med på en bustur som startskud til et længere forløb, hvor parterne skal finde ud af, hvordan de kan samarbejde for at sikre og udvikle nordkysten.

I marts kunne formændene for de tre kommuners tekniske udvalg fortælle, at de havde indgået et tværkommunalt samarbejde om nordkystens fremtid. Det var særligt december-stormen Bodil, som gjorde det indlysende, at der er behov for bedre sikring af ejendomme, anlæg, strande, rekreative arealer, kulturværdier og meget mere langs den nordsjællandske kyst.

Og ønsket om et samarbejde er blevet forstærket af flere analyser, der viser, at nordkysten både er værdifuld for de nuværende borgere og grundejere, som lever der, og for kommunerne og erhvervslivet, fordi den tiltrækker nye borgere og turister.

Alle skal tage ansvar
Busturen viste, at alle tre formænd har både vilje og entusiasme til at skabe et stærkt samarbejde om kysten mellem de tre kommuner.

- På turen har vi har set kystens forskellighed - men selvom den varierer, er der brug for en fælles løsning. Det haster med at komme i gang, og det er noget vi skal samarbejde om, siger formand for Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget i Helsingør, Johannes Hecht-Nielsen (V).

Også Walter Christophersen (DF), formand for Udvalget for Miljø og Teknik i Halsnæs slår fast, at der er brug for en fælles løsning på tværs af kommunegrænser:

- Vi taler om mange millioner kroner, som både kytstlag og grundejerforeninger bruger på reparationer og forstærkninger af deres kystsikring - det bliver jo en stor økonomi, når man lægger det hele sammen. Jeg er sikker på, at vi kan tackle udfordringerne med en fælles løsning, konstaterer han.

Alle parter skal arbejde sammen
Formand for Teknisk Udvalg i Gribskov, Bo Jul Nielsen (S), har også en klar opfordring til alle med interesse i kysten.

- Alle interessenter ved kysten som erhvervsliv, grundejere og staten skal tage ansvar. Det skal vi også i byrådene på tværs af partier. Kysten rummer nemlig enorme potentialer både i forhold til turisme, erhvervsliv og rekreation for borgere, og det skylder vi hinanden at tage dybt alvorligt.

Efter busturen er det op til de tre kommuner at arbejde videre med planerne, så de er klar til et fælles temamøde 30. september i Helsingør, hvor de skal i gang med at finde alle de bedste løsninger til sikring af kysten.

 

kil

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/tre-kommuner-i-samlet-flok-for-kystsikring

GDPR