Transportminister: Unge vælgere hjælper kommunerne til at tænke grønt
Transportminister Benny Engelbrecht (S) glæder sig over tempoet i kommunernes grønne omstilling af den kollektive trafik. Ifølge ministeriets beregninger, vil klimasamarbejdet mellem stat og kommuner og regioner resultere i en foreløbig, årlig CO2-reduktion på 35.000 ton i 2025 og 76.000 ton i 2030.
Foto: Olafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

Klimasamarbejde:
Transportminister: Unge vælgere hjælper kommunerne til at tænke grønt

På et år er statens klimasamarbejde med kommuner og regioner om grøn omstilling tredoblet, og over 60 pct. af den kollektive trafik er nu forpligtet til nulemission. Folkestemningen skubber på, siger transportministeren i kommentar til Kommunen.dk.

Statens samarbejde med kommune og regioner om grøn omstilling af primært kollektiv trafik er i vækst, skriver Kommunen.dk. På et år er antallet af deltagende kommuner vokset fra otte til 26, når Vallensbæk i denne uge offentliggøres som den seneste.

Dermed er mere end 60 pct. af den kollektive trafik indenfor en overskuelig årrække skiftet fra diesel til el eller biobrændsel, ligesom de kommunale bilflåder overvejende vil være eldrevne. Alt sammen sker i takt med, at biler og busser udskiftes i nye udbud.

Allerede næste år vil 35 pct. af alle busser i landet være eldrevne ifølge Transportministeriets prognose.

Det glæder transportminister Benny Engelbrecht (S). Interessen fra kommunerne er større, end han turde håbe på, da projektet blev lanceret, og han er ikke i tvivl om, at den kommunale velvilje til dels er resultatet af folkestemningen.

- Skal unge, som i forvejen efterspørger grønne løsninger, vælge bussen, er det ikke det bedste signal at benytte dieselbiler. I et valgår er jeg sikker på, at kommunerne er ivrige efter at være forrest i den grønne omstilling. Og her er det oplagt at involvere den kollektive trafik, siger ministeren til Kommunen.dk.

Læs hele historien på Kommunen.dk