Trætte af klager: Byrådsmedlemmer melder sig ind i DN

KORT NYT9. JUN 2021 10.46

ESBJERG: Otte medlemmer af Esbjerg Byråd har meldt sig ind i Danmarks Naturfredningsforening i Esbjerg efter en sag om dispensation til grødeskæring i Mølledammen i Ribe. Byrådsmedlemmer har meldt sig ind for at få indflydelse i DN Esbjerg og på deres intention om at indgive en klage over dispensationen. Det skriver JydskeVestkysten.

Dispensationen til grødeskæring kommer efter flere års diskussion om en strategi for skånsomt at kunne vedligeholde området omkring Mølledammen. DN Esbjerg har meldt ud, at de vil klage over dispensationen, da grødeskæring vil forringe vandkvaliteten og leveforholdene for fisk og dyreliv. Det er det, politikerne nu melder sig ind for at få indflydelse på, da en klage vil kunne udskyde dispensationen, indtil Miljø- og Fødevareklagenævnet har taget stilling i sagen.

- At de vil klage over Mølledammen er det, der har fået bægeret til at flyde over, men vi har efterhånden set det mange gange, at sager trækkes ud i det uendelige. Men i stedet for at brokke os må vi se, om vi kan få indflydelse den anden vej rundt. Hvis de klager nu, kan vi ikke gøre noget, og så sker der formentlig ikke noget i Mølledammen før i det nye år, men som medlem kan vi fremadrettet gøre vores indflydelse gældende i det, vi selv mener er en mere fornuftig retning, siger Anders Rohr Jørgensen (V), der er et af de otte byrådsmedlemmer.

mh