Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tovejskommunikation med hr. Hansen

Faaborg-Midtfyn skal i den kommende tid - i samarbejde med Teknologisk Institut - afprøve en Giraf, en kommunikationskanal, som giver borgerne mulighed for tovejskommunikation med kommunens medarbejdere via trådløst internet

FAABORG-MIDTFYN: Giraffen har et kamera og en skærm (så man kan se og blive set), højttaler og mikrofon (så der er mulighed for tovejskommunikation). Alle dele er monteret på en base med hjul og motor, som kan fjernstyres via en trådløs opkobling til internettet.

For at sikre privatlivet, bestemmer borgeren selv, via en fjernbetjening, om et 'opkald' via Giraffen skal besvares. Når Giraffen ikke bruges, placeres den i en opladestation med skærmen vendt mod væggen.

Idéen om at afprøve Giraffen er opstået i den velfærdsteknologiske projektgruppe, som består af repræsentanter fra ældreområdets medarbejdere og ledelse, Ældrerådet, Handicaprådet og Ældre Sagen.

- I forbindelse med afprøvningen af Giraffen lægger vi vægt på at inddrage borgere og medarbejdere ved at anvende VTV - VelfærdsTeknologiVurdering - i samarbejde med Teknologisk Institut,  siger projektleder Michael Bech Petersen.

- Et af målene med dette projekt er bl.a. gennem praktisk erfaring at afdække, hvilke muligheder Giraffen giver os og give os erfaring med at arbejde med ny teknologi.

ka