DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KV21:
To spidser fra Nye Borgerlige og én, der kun holdt en uge

Følg de senest udpegede spidser fra NB i Fredericia, Skanderborg og Lolland - og så et nyt valgforbund i Frederikshavn.
15. MAR 2021 15.10
TEMA: KV21

I Nye Borgerlige er der landet over mange kendte navne på opstillingslisterne - nemlig tidligere medlemmer fra Dansk Folkeparti. Partiet vil ikke længere have partihoppere direkte ind i byrådene, men har dog fundet måder at omgå det princip.

Tidligere DF'ere, som opstillede til KV21, ser det nyeste højrefløjsparti dog gerne, og det er også tilfældet i Fredericia, hvor den tidligere DF'er og nuværende byrådsmedlem Karsten Byrgesen er valgt som spids som afløser for Kim Pedersen på den post, og hvor yderligere to blandt de fem opstillede har været med i DF.

Fredericia Dagblad citerer lokalformand Per Djernæs for, at afdelingen her nu har 170-175 medlemmer, hvilket ifølge ham gør NB til næststørste parti målt på antal af medlemmer.

I Skanderborg er der ingen fra NB i byrådet, og ny spids er nu ifølge Ugebladet Skanderborg Karina Kirk, som afløser Steffen Møller Pedersen på den post. Ved KV17 fik partiet 272 stemmer.

I Lolland havde NB egentlig valgt Svend Larsen som spids, men ifølge Folketidende har han trukket sig igen efter blot en uge, da han ikke "var klar over, hvad jeg gik ind til, og hvor meget energi og arbejde, jeg skulle lægge i det".

Ved KV17 fik NB 217 stemmer med Arthur Kortsen som spids. Her er medlemstallet siden september vokset fra 61 til 131.

I Frederikshavn er NB kommet med i et valgforbund, der også tæller DF og De Konservative, oplyser Skagens Avis. Ingen af de tre er i dag i byrådet. To mandater fra DF er skiftet til V og S, mens et K-medlem er gået til S. NB fik ingen valgt ved KV17. 

Dengang var K og NB også i valgforbund, mens DF stod alene.