To S-medlemmer i Gladsaxe går samtidig og bliver løsgængere
Til venstre Lise Tønner, til højre Lene Svendborg.
Foto: Gladsaxe Kommune

To S-medlemmer i Gladsaxe går samtidig og bliver løsgængere

Den politiske linje er ikke rød nok, mener de. Også problemer med samarbejdsklimaet i byrådsgruppen.
7. JAN 2020 8.58

GLADSAXE: Socialdemokratiet i Gladsaxe Byråd må sige farvel til to medlemmer på én gang og se sin byrådsgruppe reduceret fra ti til otte medlemmer. Byrådsmedlemmerne Lise Tønner og Lene Svendborg har meldt sig ud af partiet og fortsætter som løsgængere.

I en fælles pressemeddelelse angiver de dels politiske, dels samarbejdsmæssige årsager til bruddet. De 'mener ikke, at den førte politik i Socialdemokratiet i Gladsaxe er rød nok, og ofte er den ikke på linje med partiets politik på landsplan, skriver de og henviser desuden til 'et meget svært samarbejdsklima i S-gruppen'.

Hverken den politiske eller den samarbejdsmæssige kritik konkretiseres yderligere af de to, men de 'står fortsat på mål for socialdemokratiske værdier og principper', skriver de. De tilføjer, at udmeldelsen af S er sket 'med blødende rødt hjerte'.

Samtidig erklærer de sig bekymrede for, om Socialdemokratiets politiske linje i Gladsaxe kan opretholde et rødt flertal i byrådet. Både Lise Tønner og Lene Svendborg blev valgt som debutanter ved KV17 som henholdsvis nummer tre og nummer ti af ti socialdemokratiske mandater.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt