Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
To nordjyske affaldsselskaber nærmer sig hinanden
Aalborg og Hjørring vil forholde sig proaktivt til, at affaldsområdet måske bliver liberaliseret.
Foto: Hjørring Kommune

To nordjyske affaldsselskaber nærmer sig hinanden

Hjørring Kommune tager initiativ til at undersøge mulighederne for at øge samarbejdet mellem AVV I/S og I/S Reno-Nord.
4. MAJ 2021 8.34

HJØRRING: Hjørring Kommune tager nu initiativ til at lave et nordjysk svar på den nationale klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, som et flertal i Folketinget vedtog sidste år, oplyser kommunen.

Konkret undersøger Hjørring Kommune mulighederne for et fremtidigt samarbejde med Aalborg Kommune, I/S Reno-Nord og AVV I/S omkring håndteringen af affald. 

- Vi er gået i dialog med Aalborg Kommune og I/S Reno-Nord om et øget samarbejde omkring grøn omstilling og cirkulær økonomi. Dermed forholder vi os også til det fremtidige behov for affaldsforbrænding og forbereder os proaktivt på, at området måske bliver liberaliseret, siger Arne Boelt (S), borgmester i Hjørring.

Fusion kan komme på tale

De to kommuner er enige om, at de vil leve op til klimaaftalens ambitioner om at fremme genanvendelse frem for forbrænding, så de er gearet til at understøtte den rigtige udvikling af fremtidens grønne affaldsløsninger. Ligesom de ønsker en cirkulær model, hvor nordjysk affald forbliver og genanvendes i Nordjylland.

Hjørring og Aalborg kommuner vil nu sammen med Brønderslev, Jammerbugt, Rebild og Mariagerfjord kommuner, der er medejere af AVV I/S og I/S Reno-Nord, afdække rammerne for et tættere fællesskab.

En fusion af affaldsselskaberne kan også komme på tale. Det er forventningen, at en ny struktur kan implementeres i forlængelse af kommunalvalget 2021.

ka