Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tilsynet med plejefamilier ligger forkert

Kritisabelt, at plejefamiliekonsulent og tilsynsførende sidder på samme gang i små kommuner, siger børnerådsformand
KORT NYT21. SEP 2011 10.19

- Det svarer lidt til at lade bogholderen i en virksomhed til selv at revidere regnskabet, sagde formanden for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, da hun mandag i P1 Debat skulle beskrive, hvordan flere mindre kommuner håndterer tilsynet med plejefamilier.

Debatten gik på, hvordan det kan lade sig gøre, at der forekommer overgreb og misrøgt plejefamilier - med de seneste eksempler i Mern i Vordingborg og i Sønderborg.

Lisbeth Zornig Andersen beskrev, hvordan hun er bekendt med, at plejefamiliekonsulenten sidder på gang med den tilsynsførende i små kommuner - og tvivler på den totale objektivitet, når tilsynet f.eks. skal forholde sig til manglende handleplaner. Og konsulenten forholde sig til manglende tilsyn.

Socialborgmester Mikkel Warming (EL) kunne beskrive, hvordan opgaverne i så stor en kommune som København langt lettere kan adskilles, og fagligheden sikres, når det gælder rekruttering, ddannelse og tilsyn med plejefamilier.

Han omtalte også et samarbejde mellem tre nordsjællandske kommuner, der kan tage højde for, at kasketterne ikke blandes for meget sammen.

Der er i Danmark omkring 14.000 børn som er anbragt udenfor hjemmet i plejefamilier og på døgninstitutioner og omkring 6.000 plejefamilier.

ka