Tidligere socialminister er ny formand for ADHD-foreningen

KORT NYT22. MAJ 2022 14.48

Forhenværende socialminister og medlem af Folketinget for De Radikale Manu Sareen er valgt som ny formand for ADHD-foreningen for en to-årig periode. Manu Sareen, der selv har ADHD, afløser Dorte M. Vistesen, oplyser Altinget. ADHD-foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for børn, unge og voksne med diagnosen. Foreningen er 40 år gammel og har 6.200 medlemmer, 200 aktive frivillige og et sekretariat på 17 medarbejdere.

- Jeg er super stolt. Mit liv har i den grad forandret sig, efter jeg fik min ADHD-diagnose for fem år siden. Det er slående, hvor lidt hjælp der findes til mennesker med ADHD/ADD, og hvor tabuiseret psykisk sygdom er i vores samfund, siger Sareen.

ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Det er en neuropsykiatrisk lidelse, der giver børn, unge og voksne problemer med opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet. ADHD påvirker i varierende grad hjernens evne til at regulere opmærksomheden, aktivitetsniveauet – der kan være for højt eller for lavt – samt kontrollen over ens impulser.

ka