Thomas Gyldal: Færre Christiansborg-beslutninger, tak
Thomas Gyldal (S): Der er ingen lette løsninger, men de kommunale ambitioner er store. Derfor skal kommunerne være mere med til at definere opgaverne og kravene.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Thomas Gyldal: Færre Christiansborg-beslutninger, tak

KL's Børn & Unge Topmøde blev skudt i gang i med et ønske fra kommunerne: Maskinrummet skal være i kommunerne, ikke på Christiansborg.
30. JAN 2020 11.20

AALBORG: Der var knald på fra starten, da Mellervang Bigband under Aalborg Kulturskole åbnede KL's Børn & Unge Topmøde med We will rock you. Her er politikere og ansatte fra over 90 kommuner samlet for en ting: At sikre stærkere fællesskaber og bedre trivsel.

Formanden for KL's Børne- og undervisningsudvalg, Thomas Gyldal (S), åbnede med at sige, at det vigtigste i det kommunale Danmark i dag sker i Aalborg - ikke i København. 

-  Jeg vil anbefale jer at være tilstede her og gemme interesen for den kommunale økonomi til et senere tidspunkt. Det, der sker her i dag, er det vigtigste, der sker i det kommunale Danmark i dag.

Dermed understreger han betydningen af topmødet, dets tema og at vi sikrer velkvalificerede tilbud for vores børn. Og han havde et helt særligt budskab til de folketingepolitikere, som også har fundet vej til Aalborg:

- Vi har ikke brug for flere regler og krav fra Christiansborg. Det er i det kommunale, maskinrummet skal være, ikke på Christiansborg, sagde Thomas Gyldal med blikket rettet mod Mai Mercado (K) og Ellen Trane Nørby (V).

Den besked blev mødt af klapsalver i salen. Og formanden benyttede også lejligheden til at takke de fremmødte for den daglige indsats, de yder.

Krav sikrer kvalitet
De mange kommunale krav, som indføres, blev også italesat. Her lød det fra formanden, at der selvfølgelig ikke skal være for mange, men at de samtidig er nødvendige for at sikre kvaliteten.

- Der er ingen lette løsninger, men de kommunale ambitioner er store. Derfor skal kommunerne være mere med til at definere opgaverne og kravene.

Et andet vidt debatteret emne var også på formandens talepapir: minimumsnormeringer. Og her var der heller ikke nogen tvivl at spore. 

- Normeringer har betydning for kvalitet. Punktum. Om ikke så længe har vi en model for minimumsnormeringer, som skal implementeres frem mod 2025, og det skal ske på kommuneniveau.

- Høj kvalitet handler om mere end normeringer. Det vil vi i KL rigtig gerne være med til at snakke om, lød det fra Thomas Gyldal.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev