DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Syddanmark finder flere huller i datasikkerheden

KORT NYT9. SEP 2020 6.22

SYDDANMARK: En intern undersøgelse, som Region Syddanmark satte i gang i foråret efter to brud på persondatasikkerheden, har fundet yderligere fire lignende brud, som nu er anmeldt til Datatilsynet. Det menes ikke, at uvedkommende har haft faktisk adgang til oplysninger via bruddene.

- Reglerne for beskyttelse af følsomme personoplysninger betyder, at kravene til vores it-sikkerhed er høje. Vi har benyttet 2020 til en grundig gennemgang af sikkerheden på vore netværksdrev. Vi har i den forbindelse fundet og anmeldt to it-sikkerhedsbrud i løbet af foråret og fire yderligere brud henover sommeren, siger it-direktør Morten Lundgaard fra Region Syddanmark, der fortsætter undersøgelsen indtil alle regionens netværksdrev er gennemgået.

Han tilføjer at "det vil kræve ualmindelig indgående it-kendskab og umådelig held via gætterier for at finde frem til informationer på de fællesdrev, det handler om". De pågældende informationer omfatter blandt andet navne, fødselsdatoer, kontaktoplysninger, CPR-numre, scanningsbilleder, behandlingsinformationer og helbredsoplysninger, men der er ikke "nogen som helst formodning" om, at uvedkommende faktisk har fået adgang til oplysningerne.

mk