Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Svinesager bør op i bunken

Udvidelser af svinebrug skal helst være afgjort inden nytår
KORT NYT4. JUL 2011 13.34

Miljøstyrelsen har i juni efter aftale med KL opfordret kommunerne til at prioritere ansøgninger og anmeldelser i sager om ændring af svinebrug, så der er truffet afgørelser i sagerne inden udgangen af 2011. Det oplyser Food & Culture,der udgives af Landbrug & Fødevarer.

Baggrunden er, at knap et par hundrede landbrug mangler at have godkendte løsdriftsystemer til svin klar til 2013, hvor nye dyrevelfærdskrav fra EU træder i kraft. Ca. 30 pct. af de danske søer er endnu ikke løsgående, og svineproducenterne har derfor halvandet år til at sørge for, at deres stalde kan opfylde de nye krav.

- Når man skal foretage ændringer af sine stalde og dermed låne flere penge, giver det god mening samtidig at fremtidssikre sin investering ved at udvide. Derfor vil mange have brug for en tilladelse fra de kommunale miljømyndigheder, siger chefkonsulent i VSP, Landbrug & Fødevarer, Bent Ib Hansen.

- De, der ikke har løsgående søer, vil blive udelukket fra Danish-ordningen (danske svineproducenters kvalitetsprogram, red.) og dermed har de reelt ikke mulighed for at afsætte deres produkter, siger Lindhart B. Nielsen, formand for Landbrug og Fødevarer, Svineproduktion.

ka