Sundhedsstyrelsen vejleder kommunerne om corona-smitte
Danmark har fået det første tilfælde af Covid-19, men der er ikke i første omgang grund til at ændre praksis på virksomheder eller i kommuner, skriver Sundhedsstyrelsen i en vejledning til blandt andet landets kommuner.
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen vejleder kommunerne om corona-smitte

Sundhedsstyrelsen udsender nyt informationsmateriale målrettet en lang række aktører og organisationer, som efterspørger vejledning i at håndtere corona-forholdsregler.
28. FEB 2020 6.54
TEMA: Corona

Danmarks første tilfælde af Covid-19 ændrer ikke på den aktuelle risikovurdering, som Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen udsendte i tirsdags, og vurderingen er forsat, at der er lav risiko for udbredt smitte i det danske samfund.

- På nuværende tidspunkt er der ikke grund til særlige forholdsregler omkring arrangementer med mange mennesker herunder konferencer og stormøder. Vi opfordrer som altid til, at virksomheder har fokus på god hygiejne, som kan forebygge smitte blandt medarbejdere, siger centerchef Marlene Øhrberg Krag.

Materialet til virksomheder og arbejdspladser indeholder gode råd til både arbejdsgivere og ansatte, for eksempel om hvordan en arbejdsplads skal forholde sig, hvis der opstår mistanke om, at en medarbejder kan være smittet, eller hvis en medarbejder er blevet smittet.

Information af landets kommuner
Det fremgår, at man som udgangspunkt ikke skal mistænke, at en medarbejder med feber og hoste er smittet med Covid-19. Kun hvis den enkelte både har feber og hoste OG har været udsat for smitte ved rejse til berørte områder eller haft tæt kontakt til smittede, kan der være grund til at mistænke Covid-19.

- Vi sender materialet ud til kommuner og arbejdspladser for at klæde dem bedst muligt på til at håndtere eventuelle smittetilfælde, så der ikke opstår tvivl om, hvad man skal gøre, forklarer Marlene Øhrberg Krag. 

Hvis en medarbejder bliver syg med Covid-19, går Styrelsen for Patientsikkerhed i gang med at lave smitte- og kontaktopsporing Det indebærer, at medarbejderens arbejdsplads bliver kontaktet og får vejledning om, hvordan de skal håndtere situationen. 

Samtidig har Sundhedsstyrelsen i koordination med KL sendt et brev til landets kommuner. I brevet er der information til kommunerne om deres opgaver i sundhedsberedskabet. Der er især fokus på kommunernes pligt til at yde bistand i tilfælde af karantæne og isolationsbehandling af borgere i hjemmet.

Da kommunerne også er store arbejdspladser, får de samtidig den information om håndtering på arbejdspladser ved mulig smitte blandt medarbejdere, som også er sendt til virksomheder og andre arbejdspladser.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev