De syv kommuner med den største andel af diabetikere ligger alle i Udkantsdanmark. Langeland (8,6 procent), Norddjurs (8,1 pct.), Læsø (7,6 pct.), Sønderborg (7,2 pct.), Bornholm (6,8 pct.), Lolland (6,5 pct.) og Ærø (6,1 pct.), viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen.
- Det er de fattige og trængte kommuner, der står med den højeste repræsentation af diabetikere, siger overlæge og professor Jens Sandahl Christiansen til DR Østjylland.
I 2008 havde omkring 256.000 danskere diagnosen diabetes. Der er således sket mere end en fordobling af antallet i 10-års-perioden fra 1997 til 2007. Og hvert år opdages omkring 24.000 nye tilfælde af type 2-diabetes.
- Type 2-diabetes er meget arveligt, men det har jo også lidt at gøre med mobilitet. Så hvis man har en befolkning, der ikke bevæger sig særlig meget, så vil det understøtte udviklingstendensen af diabetes, siger Jens Sandahl Christiansen.
I den bedste ende af tabellen ligger velstående kommuner som Allerød i Nordsjælland (3,2 pct.), København (3,6 pct.), Roskilde, Hørsholm, Rudersdal, Hillerød (med hver 3,7 pct.) og Furesø (3,8 pct.).
På den københavnske Vestegn har Brøndby Kommune (6,1 pct.) samme procentvise andel som Ærø.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.