
Det viser en undersøgelse fra Geografisk Institut, Københavns Universitet. Boligpolitikken har betydet, at Holland har undgået den tendens til øget social og etnisk polarisering, der præger storbyer i andre lande.
- Der er ikke en opdeling, hvor hele kvarterer er ejerland, mens andre kun består af almene boligblokke. Langt de fleste kvarterer har ejer- og lejeboliger mellem hinanden, siger lektor Hans Thor Andersen fra Geografisk Institut til nyhedsbrevet A4 fra LO.
40 procent af boligerne i Holland er almene, mens det herhjemme kun er 24 procent. Den almene sektor modtager ingen offentlige tilskud. Til gengæld kan boligselskaberne agere frit på markedet, sælge boliger til markedspris og optage lån med lave renter til nyt byggeri. Det har alt i alt givet billigere lejligheder, fler valgmuligheder og en bredere sammensætning af beboerne.
lg
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.