Styrelse advarer om kontakt med jorden på forgiftet PFOS-grund

AARHUS: Styrelsen for Patientsikkerhed har orienteret Aarhus Kommune om, hvordan borgerne bør forholde sig til at færdes i området nær Koldkær Bæk. Det skriver styrelsen til TV2 Østjylland. Anbefalingen kommer efter, at kommunen i sidste uge fandt PFOS i et regnvandsbassin på brandskolen i Gl. Skejby. Vandet fra bassinet var i mange år løbet ned i en kloak, der var forbundet med Koldkær Bæk. Der er yderligere fundet PFOS i to grøfter i området.

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at man stadig frit kan opholde sig i området nær brandskolen og Koldkær Enge, da målingerne viser så lave forekomster af PFOS, at der ikke er sundhedsrisiko ved indånding. Dog understreger styrelsen, at der endnu ikke er svar fra jordprøverne, og at man derfor ud fra et forsigtighedsprincip bør være varsom ved nærkontakt med jorden.

Grundet de manglende resultater af jordprøverne, anbefales det ikke, at børn leger med eller graver i jorden. Også leg med bold, der kan risikere at komme i kontakt med jorden, og picnic i området frarådes. Styrelsen fraråder derudover kontakt med vand og bundfald fra både regnvandsbassinet på brandskolen og fra grøften på Koldkær Enge.

ibs