Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sket i ugen:
Strid om kæmpesommerhuse, politianmeldelser og fremrykket genåbning

SKET I UGEN Mens der i Guldborgsund er blevet diskuteret ti sommerhuses fremtid, har der andre steder i landet været travlt med nye KV-kandidater, politianmeldelser og -efterforskning i Fredericia samt en fremrykket genåbning.
17. APR 2021 9.10

De ti kæmpesommerhuse, der blev bygget i strid med lokalplanen, var på dagsordenen torsdag aften, da der var byrådsmøde i Guldborgsund. En spinkelt flertal stemte et ændringsforslag igennem, der sikrer at husene kan blive stående.

At Fredericia melder 55 grundejere til politiet var i ugens løb noget af det bemærkelsesværdige i kommunernes univers. Ligesom at Lindø, der er ejet af Odense Kommune, købte jord for næsen af Kerteminde, hvis store naturprojekt er stødt på grund. Kerteminde ville ellers lave unikt vådområde.

Når det gælder KV21 - hvor vi løbende følger med, når spidskandidater bliver udpeget og valgforbund indgået - var det overskrifter som Tidligere radikal spids i Kolding går til SF, der stjal opmærksomheden.

Men måske ikke mindst: Tidligere Rejseholdet-chef går efter K-mandat på Frederiksberg og fra Kommunen.dk's podcast-serie om KV21: S i København binder sine KV-kandidater ulovligt. Lyt selv til flere podcasts her.

I den fortløbende Fredericia-affære er det værd at få med, at hjemsendte økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard fratræder, og at politiet nu efterforsker i sagen.

På corona-fronten nåede Folketingets partier torsdag aften til enighed om, at flere skolebørn skal tilbage, ny aftale fremrykker genåbning. Tidligere samme dag blev det oplyst, at Danmark modtager 650.000 ekstra Pfizer-vacciner i andet kvartal. Meldingen kom dog efter, at Sundhedsstyrelsen onsdag valgte at tage AstraZeneca helt ud af det danske vaccineprogram.

Udover en genåbningsaftale blev der på Christiansborg også forhandlet aftaler på plads om nye nærpolitistationer og styrkelse af socialtilsynet.