DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Strejkeramte patienter kan få ret til privat behandling
Under sygeplejerskernes strejke vil patientrettighederne fortsat gælde.
Foto: Linda Kastrup, Ritzau Scanpix

Strejkeramte patienter kan få ret til privat behandling

Danske Regioner er klar til at overholde patientrettighederne ved at overlade opgaver til private sygehuse.

Udskudte operationer og behandlinger som følge af den varslede sygeplejerskestrejke kan give de ramte patienter ret til behandling på et privat sygehus, oplyser Danske Regioner. Uanset strejke eller ej gælder patientrettighederne fortsat, herunder at der skal tilbydes behandling inden for 30 dage.

Sygeplejerskernes strejke et tilrettelagt, så visse områder er fredet af hensyn til patienterne. Det gælder afsnit, hvor patienter behandles for covid-19 og kræft samt børne- og psykiatriområdet.

Strejken træder i kraft lørdag, efter at sygeplejerskerne for anden gang under OK21-forløbet har stemt nej til en ny overenskomst. Deres fagforening Dansk Sygeplejeråd er den eneste, der endnu ikke har et OK21-resultat på plads.

Der spekuleres i, hvor længe regeringen og Folketinget vil lade en konflikt løbe, før der eventuelt gøres politisk indgreb i den. I den sammenhæng er regionerners melding om privathospital-muligheden både en besked til patienterne, men også et signal til forhandlingsmodparten og Christiansborg om at konfliktens virkninger vil blive afbødet.

Ritzau / mk