DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Stort byudviklingsprojekt på vej for Odense Inderhavn

A. Enggaard og pensionskasser kaster sig over 185.000 kvadratmeter.
25. FEB 2021 9.56

ODENSE: Entreprenørselskabet A. Enggaard bliver sammen med investorer i form af pensionskasser drivende kraft i at byudvikle Odense Inderhavn væk fra industrihavn til en ny bydel. En samarbejdsaftale herom er netop indgået mellem selskabet, Odense Kommune og Lindø Port of Odense.

Aftalen, der gælder et areal på 185.000 kvadratmeter, skal formelt godkendes i Odense Byråd og derefter gøres til genstand for et helt års borgerinddragelse, før den udmøntes i konkrete planer. En fantastisk nyhed for både Odense Havn og for hele vores by, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

- Med aftalen sikrer vi, at både Odense Kommune og borgerne selv også fremadrettet vil have væsentlig indflydelse på, hvordan havnen som bydel skal udvikle sig. Vi prioriterer en inddragelsesproces, hvor byens borgere, foreninger og erhvervsliv involveres og engageres i havnens udvikling, fordi vi gerne vil skabe forandringerne sammen, siger Peter Rahbæk Juel.

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) glæder sig især over, at området kan udvikles som en helhed, og at der sigtes mod, at mindst 30 pct. bliver ejerboliger.

A. Enggard er yderst erfaren i byudviklingsprojekter med indsatser som fxi Aalborg Østre Havn, De Danske Spritfabrikkers tidligere fabriksområde og Stigsborg Havnefront, i Aarhus Ceres Byen om Sydhavnskvarteret, i København Vridsløse Lille og i Odense Slagteribyen. Arealerne på Odense Havn tilhører Lindø Port af Odense, hvis direktør Carsten Aa kalder det "en stor dag for Odense", når aftalen med tiden bliver endeligt godkendt.

- Vi har investeret massivt i den nye havn ved Lindø, og det går hånd i hånd med, at inderhavnen bliver omdannet til en ny bydel, der sammen med havnen kan gøre Odense endnu mere attraktiv for både tilflyttere og yderligere investeringer, siger han.

mk